sopranoBiografia

Nascuda a Barcelona. Va estudiar cant al Conservatori de Liceu (títol superior de cant i títol de professor de piano), Suïssa i Àustria (cursos de formació i postgrau). Formada amb grans pedagogs com C. M. Lluna, K. Widmer, C. Saaner...

 

Es també llicenciada en Llengües Clàssiques per la U.A.B.

 

Ha cantat en els darrers anys, en diversos escenaris, festivals i temporades d’òpera, els rols protagonistes de les òperes: “La Flauta Màgica” (Pamina), “Cosí fan tutte” (Despina), “Die Entführung auf dem Serail” (Blonde) de W. A. Mozart; “Il Barbiere di Siviglia” (Rosina) de G.Paisiello; “Il Matrimonio segretto” (Elisetta) de D.Cimarosa; “Giulio Cesare” (Cleopatra) de G. F. Haendel, “Der Schauspieldirektor” (Mme Herz i Mlle Silberklang) de W. A. Mozart, “Prima la música e poi le parole” (Tonina) de A. Salieri, “Die Fledermauss” (Adele), etc... i darrerament a França va cantar “Manon” (Manon) amb gran èxit de públic i crítica.

 

Ha cantat com a soprano solista en nombrosos oratoris: Missa en do menor, Requiem i Missa de la Coronació de W. A. Mozart, Te Deum de M. A. Charpentier, Carmina Burana de K. Orff, Magnificat i Cantata del Cafè de J. S. Bach, Messies de G. F. Haendel, Requiem de G. Fauré, Himne de F. Mendelsohn, Requiem de X. Montsalvatge, Le Roi David de A. Honneger, etc.

 

Com a soprano solista ha treballat amb directors com Lawrence Foster, Andrew Parrot, F. Paul Decker, S. Brotons, F. Guillen, A. Argudo, R. Groba... i amb orquestres com l’Orquestra de la F. K. Gulbenkian de Lisboa, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra de Cambra de Minsk, l’Ensemble Instrumental de Belfort (França), la Orquesta de Camara de Galicia...

 

Ha cantant com a solista en el concert inaugural de l’Auditori de Barcelona amb L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la batuta de Lawrence Foster. Amb la mateixa orquestra i director va realitzar tres gires a Romania, Europa i per la Costa Est Americana.

 

Ha actuat en sales tan prestigioses com el Carnegie Hall de Nova York, el Contcergebouw d’Amsterdam, el “J. F. Kennedy Center-Concert Hall” a Washington, l’Auditori Gulbelkian de Lisboa, el Gran Teatre del Liceu a Barcelona, la Maestranza de Sevilla i al Palau de la Música Catalana, entre d’altres.

 

Com a liederista interpreta compositors actuals i ha estrenat obres de A. Guinovart, J. Homs, S. Brotons, R. Groba en Cicles de concerts com el “Mas i Mas”, el “Cicle Anna Ricci” (2007, 2008, 2012) o al Festival de Músiques Contemporànies al teatre Amira de la Rosa a Barranquilla (Colombia) al juny de 2012.

 

Ha fet recitals de musica espanyola, francesa i sud-americana en festivals europeus com Schleswig-holstein Musik Festival, “Les Musicales Clairgoutte et du Rahin Cherimont” i “Vocalises” (2002, 2004, 2005, 2008, 2011 i 2014) entre d’altres. S’ha estrenat amb un concert de Sarsuela al Festival d’Avignon al 2012 amb gran èxit de públic i crítica.

 

Ha treballat, entre d’altres, amb directors d’escena com Mario Gas amb el musical Little Night Músic estrenat al Festival de Peralada i després amb temporada a Barcelona i a Madrid o Joan Font amb la “La Flauta Màgica” en el rol de Pamina, en una producció del Gran Teatre del Liceu que es va interpretar durant 6 anys.

 

Ha estrenat al Petit Palau obres inèdites de R. Groba per soprano i orquestra amb l’Orquestra de Camara de Galicia.

 

Ha fet enregistraments per TV3, canal 33, TVE, Catalunya Radio, Radio France, Bayerische Rundfunk... Ha enregistrat Little Night Músic de S. Sonheim en català.