sopranoBiografia pedagògica

Després d’obtenir el Títol Superior de Cant al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, Anna Feu va continuar la seva formació com a solista i pedagoga principalment, amb Carmen Martínez Lluna (Catedràtica de Cant del Conservatori Superior de València), Kurt Widmer (Professor de Cant del Conservatori Superior de Basilea, Suïssa) i Cynthia Sanner (Professora de Cant de la Julliard School de Nova York).

 

A partir de l995, Anna Feu comença la seva trajectòria com a professora de cant amb un treball intens d’investigació i pràctica. Des d’aleshores ha anat sintetitzant la seva pedagogia l’objectiu de la qual és trobar l’emissió de la veu el més senzilla, bella, llisa, flexible i sonora possible, basant-se en el moviment natural del cos com a resultat de la relació de totes les seves articulacions i aplicant aquest concepte directament a l’emissió i al desenvolupament de la veu així com a la interpretació musical i artística.

 

A aquests coneixements i pràctiques pedagògiques s’hi afegeix la pròpia experiència com a cantant solista en nombrosos escenaris que li permeten conèixer els mecanismes i les reaccions físiques i mentals dels cantants en actiu.

 

Pel mestratge d’Anna Feu han passat, i molts d’ells ho fan encara, alumnes de diversos països: Espanya, França, Alemanya, Argentina, Brasil, Colòmbia, Rússia, Itàlia, Polònia… La majoria d’aquests alumnes estan en actiu com a professionals del cant: cantants solistes, professors de Conservatoris Superiors de Música, membres del Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, del Cor Lidercamera, del Cor Madrigal, etc... Alguns d’ells, s’han format des del inici i molts d’altres, titulats superiors de diversos conservatoris, han realitzat o realitzen amb Anna Feu una formació de post grau. Alguns han estat premiats en concursos internacionals.

 

Des de 2012 Anna Feu es cap del Departament de cant Líric i professora de cant a Eòlia (Escola Superior d’Art dramàtic de Catalunya a Barcelona). A més té la responsabilitat d’organitzar periòdicament en aquesta escola diverses màster-class pels alumnes interns i externs que fins a dia d’avui han comptat amb professors com ara Kurt Widmer (prestigiós baríton i pedagog suís), Cynthia Saaner (mezzosoprano i pedagoga, professora de la Juillard School) , Xavier Albertí ( director teatral i director del Teatre Nacional de Catalunya), Elio Orciuolo ( Director d’Orquestra, director de l’òpera de Panamà, Bari ...), etc...

 

El mes de juny de 2012 va començar una col.laboració amb la Universitat del Norte de Barranquilla (Colòmbia), una de les més prestigioses de Llatinoamèrica, realitzant una Masterclass de cant i iniciant un procés de col•laboració entre Eòlia i aquesta universitat colombiana, amb alguns intercanvis d’alumnes i professors que s’han d’anat desenvolupant durant el 2013.

 

Una faceta singular és el treball vocal amb cors. A través de la tècnica vocal treballa per tal d’aconseguir el so homogeni de cada corda, resoldre els problemes vocals que destorben la bellesa de l’emissió de la veu o ajudar a minimitzar les dificultats musicals concretes de les obres que el cor ha d’interpretar.

 

Aquesta tasca l’exerceix a Eòlia, amb els grups corals de L’Atelier i el cor d’adults.... i també a França on a més de formar alumnes com a solistes, també treballa regularmentdes del 1998 amb els cors Arcanes, Forbelles voix, L’Echoo des Rafalles...

Amb els diversos cors treballen tècnica vocal general ( per tal d’aconseguir el só homogeni de cada corda resolent els problemes vocals que la destorben) i la tècnica vocal especifica sobre una obra concreta que el cor hagi de cantar.

 

Es a més coneixedora i intèrpret assídua del repertori català del segle XX i XI i ha estrenat diverses obres de compositors actuals com Salvador Brotons i Albert Guinovart entre molts d’altres.

 

Es també molt coneixedora i intèrpret assídua del repertori francès. El seu domini de la llengua (va estudiar primària a l’escola francesa) i la seva relació de treball des del 1992 com a intèrpret relacionada amb músics francesos i en freqüents recitals a França i com a professora de cantants d’aquest país, li han donat un bagatge particular de comprensió i enteniment de la musica francesa.

 

Es a més coneixedora del repertori de Lied alemany pels seus estudis al Mozarteum de Salzburg, al Conservatori de Basilea i en nombrosos cursos a Àustria i Alemanya que realitza entre el 1992 i el 2004 amb Kurt Widmer, Charles Spencer, Kerstin Mayer, Paul Schilawsky, entre molts d’altres. També va obtenir el Grau Mig en llengua alemanya al Goethe Institut a Barcelona.

 

Anna Feu parla correctament, a més de català i castellà, francès i italià, idioma que va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona durant la seva llicenciatura en Llengües Clàssiques.